Skrå brædder fra RO

Skrå brædder fra RO

Sildebensparketten genopstår i nye kompositioner i Table pieces designet af Line Frier for RO. Pressefoto

af Redaktionen

Charlotte Jul, Stine Nørgaard Lykkebo og Susanne Hviid udgør tilsammen redaktionen på designETC, og denne artikel er blevet til i et samarbejde mellem vores forskellige kompetencer, blik og erfaring.

Billedserie

Table pieces fra RO er en lille serie serverings- og skærebrætter i eg, der er inspireret af sildebensparkettens elegance.

De nye serverings- og skærebrætter fra RO er designet af arkitekt og designer Line Frier:

”Mit arbejde med sildebenet startede, da jeg for knap to år siden fik til opgave at udforme Hørning Parkets nye showroom. Som en del af designet komponerede jeg et skulpturelt kunstværk baseret på sildebensmønstret. Et større rumligt værk i egetræ med sildeben i forskellige dimensioner fra det helt lille fiskeben til det helt store hvalben. I den proces erfarede jeg, hvordan der kunne bringes nyt liv i sildebensmønstret, når mønstret ikke skulle passe i en ramme eller i et bestemt byggefelt.

De tre serverings- og skærebrætter i eg kan kombineres på mange måder. Pressefoto

I Table pieces genopstå sildebensparketten i nye kompositioner, der skaber poetiske rytmer og ikoniske mønster. Table pieces repræsenterer for mig noget velkendt og nyt – noget spontant og bevægeligt, der inviterer og inspirerer til, at man skaber sit eget personlige værk på bordet, uden fast ramme, men med udgangspunkt i gentagelsen.

Arkitekt og designer, Line Frier har skabt den lille serie serverings- og skærebrætter Tablepiece for RO. Pressefoto

De tre brætter er formgivet, så de frit kan kombineres, hvorved nye måder at forberede, præsentere og servere mad opstår helt af sig selv. Om det er sild, citroner, oliven friskbragt brød, eller hvad man finder på.”

Table pieces kommer i tre størrelser med hver sine egenskaber og funktionalitet. Ved at kombinere de forskellige brætter på middagsbordet opstår nye rytmer og mønstre – næsten som at skabe sit eget kunstværk. Tablepieces fås i tre størrelsen og koster fra kr. 400,-

 

Kilde: Pressemeddelelse og interview

Del artiklen

'Skrå brædder fra RO'

Facebook