Snoopy i Limited Edition fra Flos

Snoopy i Limited Edition fra Flos

Snoopy genudgives af Flos i en jubilæumsudgave i kun 1701 nummerede eksemplarer på verdensplan. Pressefoto

af Charlotte Jul

Charlotte Jul er cand.mag og chefredaktør på designETC. De sidste 17 år har hun formidlet området for design og kunsthåndværk kunstnerisk som kommercielt i tekster, artikler og via iværksætterportalen items.nu, som hun startede i 2001.

I anledning af Snoopys 50-års jubilæum hylder Flos firmaets ikoniske bordlampe med en skærm i matsort, der blot udkommer i et oplag på 1.701 nummererede eksemplarer.

Snoopy har været en populær bordlampe siden den udkom i 1967, hvor de to italienske brødre Achille og Pier Giacomo Castiglioni brød alle konventioner om, hvordan en lampe skulle tage sig ud. I dag er den stadig efterspurgt, da dens formsprog stadig står stærkt.

Snoopy har beholdt sin ikonstaus pga sit atypiske og kunstneriske udtryk. Pressefoto

Basen i marmor gør, at Snoopy står solidt på bordet, og med sin tilbagelænede holdning giver den et lys, som kastes både ned på bordet og ud i rummet. Et lys, som kan justeres i tre niveauer, så det passer både til arbejds- og hyggelys.

Den allerførste jubilæumsmodellen, altså model <i>00</i>, bliver bevaret for eftertiden i arkivet hos Fondazione Castiglioni i Milano. Pressefoto

Snoopy er designet på en indsigt i materialer, viden om lys og en kunstnerisk tilgang til design, som brødrene inkarnerede i flere designprodukter. Achille og Pier Giacomo Castiglioni voksede op i et kunstnerisk hjem med en far, der arbejdede som billedhugger, og som inspirerede sine tre sønner til at gå den kreative vej inden for henholdsvis design og arkitektur. Brødrene var ikke blot formgivere, men også lysmestre, da både teknikken bag lyset og udviklingen af det lå dem meget på sinde.

Med sine ædle materialer og sit særegne udseende har Snoopy overlevet enhver trend og er blevet en af de mest bemærkelsesværdige klassikere inden for bordlamper, der de seneste år har oplevet en fornyet interesse for vintage-modellerne – særligt den grønne.

Den tendens hylder Flos nu med en jubilæumsudgave i marmor med matsort skærm.

Jubilæumsmodellens første version, model oo, bliver bevaret for eftertiden i det historiske arkiv på Fondazione Castiglioni i Milano.

Flos har netop frigivet sine 1.701 jubilæumsmodeller af Snoopy på verdensplan, så skynd dig, hvis du er fan.

 

Kilde: Pressemateriale

Snoopy er skabt i marmor og metal.
Mål: 37 cm x 39 cm. Pris: kr. 10.995,-
Flos.dk

Del artiklen

'Snoopy i Limited Edition fra Flos'

Facebook