Stål og dristige farver hos Finn Juhl

Stål og dristige farver hos Finn Juhl

House of Finn Juhl relanceres den klassiske Bord-Bænk med stærke farver og sort linoleum. Pressefoto

I den nyeste kollektion hos House of Finn Juhl har de været tilbage i arkiverne og fundet nogle af Finn Juhls originale tegninger, der overrasker i både farve og materialesammensætning.

Finn Juhl udfordrede i 1940’erne og 1950’erne egne designs og sprang rammerne for, hvad man i samtidens stringente stil kunne tillade sig i brugen af farver og materialer. Hans Henrik Sørensen, der er grundlægger af Onecollection og House of Finn Juhl, bliver gang på gang overrasket over de dristige løsninger, former og farver.

Det orange, lakerede stålstel fås i kombination med eksklusive træsorter. Pressefoto

Særligt en akvareltegning fra arkivet vækkede interesse. Den viste Finn Juhls oprindelige idé til farve- og materiale-sammensætningen på Bord-Bænken, hvor orange eller lyseblå ben kombineres med en sort linoleumstop. Her sættes træet som det klassiske materiale sammen med stålrørsstel, der trækker på inspiration fra Finn Juhls amerikanske kollegaer som bl.a. Charles Eames.

I perioden så man ikke mange af de stærke farver, som Finn Juhl blandt andet blev kendt for. Han var forfalden til dristige farvevalg og modstander af tidens puritanske forsigtighed, og i søndagsudgaven af Politiken i 1962 undrede han sig over datidens stil:

“Har De lagt mærke til disse fine arkitekthjem, hvor det hele er så puritansk, hvor man kun tør bruge skalaen fra hvid til sort – det koksgrå, og hvor man ikke engang vover at hænge kunst på væggene, bortset fra en lille ufarlig abstrakt ting. Det kan da ikke være nødvendigt at gøre vores omgivelser så ufestlige, når vi har så mange muligheder.”

Finn Juhls Skænk er inspireret af Goethes farvecirkel. Pressefoto

Finn Juhls Bord-Bænk lanceres sammen med Finn Juhls Skænk, der nu også fås med ben i orange og blå. Skænken har indtil i dag kunnet fås med skydedøre i lyseblå og hvid eller gul og hvid, men Finn Juhl designede også en version med finerede skydedøre. Denne version af Skænken lanceres nu til dem, der ønsker et mere enkelt udtryk.

Kilde: Pressemeddelelse

Bord-Bænk fås i eg, valnød, Oregon pine finér/sort linoleum eller teak.
Finnjuhl.com

Del artiklen

'Stål og dristige farver hos Finn Juhl'

Facebook