Stilleben dækker op med nyt stel fra egen fabrik

Stilleben dækker op med nyt stel fra egen fabrik

Stilleben lancerer nyt stel under navnet Stilleben Tableware. Foto: Stilleben

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

Billedserie
Stilleben Tableware er et nyt hånddrejet stel i stentøj fra den danske keramik-konstellation Ditte Reckweg og Jelena Nordentoft også kendt som Stilleben. 

Stilleben Tableware er produceret på Den Danske Keramikfabrik på Bornholm og tager afsæt i Memphis, som er et tidligere stel fra duoen:

Memphis var et kompliceret stel og svært at dreje, da det var meget stramt og lige. Det nye design i Stilleben Tableware hviler på Memphis, fx. har vi beholdt de høje fødder, så dér er et klart kendetegn,” siger Jelena Nordentoft.

Stilleben Tableware fås i lys nordisk grå, midnatsblå, sart gul og rødbrun Foto: Stilleben
Ifølge keramikeren er Stilleben Tableware mere et basisstel. For det er drejevenligt og fleksibelt i produktionen, hvad der også gør det lettere at ændre former og farver – og tilføje nye steldele.
 

Både Ditte Reckweg og Jelena Nordentoft er kandidater fra Designskolens keramiklinje, selvom de fleste kender dem som ejere af butikken Stilleben i det indre København, som de netop har udvidet med endnu en butik ved Torvehallerne. I de senere år har de som designduo skabt keramiske produkter for flere danske virksomheder.

De to keramikere bag Stilleben, Ditte Reckweg og Jelena Nordentoft, har nydt processen med kompetente keramikere på Keramikfabrikken på Bornholm. Foto: Stilleben
Nu var det tid til, at deres eget stel blev relanceret, og de er glade for, at produktionen ligger i Danmark:

”Keramikfabrikken på Bornholm er et spændende projekt, og det er bare nemmere, når man lige kan tage derover og løse problemerne undervejs. Det er dejligt, når dem, du skal tale med om produktionen, er kvalificerede. At de har samme uddannelse og forstår teknikkerne. Det er 1:1 dialog med dygtige, kompetente folk, der har styr på de keramiske kvaliteter.”

Ditte Reckweg og Jelena Nordentoft er del af den gruppe af professionelle keramikere og designere, som sammen ejer Den Danske Keramikfabrik. Kendetegnet for ejerkredsen er, at de alle har egne små virksomheder, men deler lysten til at skabe produkter i høj kvalitet baseret på faglighed, viden, nysgerrighed og indgående kendskab til materialer, teknikker og håndværket. De mange forskelligartede produkter spænder fra skulpturelt og eksperimenterende unika til brugsting i større og mindre serier med fokus på form og funktion.

Det har været let at tilpasse processen, når samarbejdet har foregået med kompetente keramikere på Bornholm. Foto: Stilleben

Stillebens nye stel kan købes i de to butikker og på Stilleben.dk og fås i fire farveglasurer, der er afstemt, så de kan kombineres på kryds og tværs.

 

Kilde: Pressemeddelelse og interview.

'Stilleben Tableware' fås i fire glasurfarver; lys nordisk grå, midnatsblå, sart gul og rødbrun - en afstemt farveskala, som kan kombineres. Priser fra 150-795 kr.
Stilleben.dk

Del artiklen

'Stilleben dækker op med nyt stel fra egen fabrik'

Facebook