Styr på akustikken

Styr på akustikken

Støj er i høj grad forstyrrende for koncentrationen, men den udfordring har Norm Architects grebet med Tone Cabinets - en serie lyddæmpende møbler. Pressefoto

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

Norm Architects har i samarbejde med svenske Zilenzio skabt en ny kollektion af lyddæmpende møbler – Tone Cabinets – der absorberer særlige frekvenser af lyde.

Åbne kulturmiljøer og minimalistiske rum med rene flader og hårde materialer. Sådan er den overvejende norm i moderne indretning, men det går ud over akustikken. Fravalget af tæpper, gardiner og tekstiler i boligen eller kontoret betyder, at der ikke rigtig er noget i rummet, der kan absorbere lyden. Og med en overvægt af hårde materialer som sten, stål og glas kastes lyden i stedet rundt i rummet og forplanter sig som støj, som er både irriterende og trættende.

Tone Cabinets – Akustiske opbevaringsmoduler fra NORM Architects. Pressefoto

Støj er i høj grad forstyrrende for koncentrationen, men den udfordring har Norm Architects grebet. Sammen med det svenske firma Zilenzio – der er specialiseret i netop lyddæmpende plader – har de udviklet en serie af akustiske opbevaringsmøbler, der er beklædt med stof. Den lydabsorberende beklædning giver en mere balanceret akustik, så det bliver mere behageligt at opholde sig i rummet.

Tone Cabinets er bygget op af et lakeret stålstel med enten to, fire eller seks moduler og fås i flere  højder og farver, der er udvalgt af svenske Note Design Studio.

Kilde: Pressemeddelelse

Norm Architects blev dannet i 2008 af Jonas Bjerre-Poulsen og Kasper Ronn, og siden blev gruppen udvidet med Linda Korndal. De tre arkitekter arbejder både nationalt og internationalt i et bredt spektrum indenfor boligarkitektur, industrielt design, grafik og fotografi. Deres ambition er at skabe kvalitative, funktionelle, æstetiske og langtidsholdbare objekter og rum.

Norm Architects har vundet flere priser bl.a. Creative Circles Designer of the Year 2016. Udover samarbejdet med Zilenzio, har de arbejdet med bl.a. Herskind + Herskind, Menu og &Tradition. De står også bag køkkenkonceptet Reform, som er snedkerlåger med Ikea-elementer.

Normcph.com

Del artiklen

'Styr på akustikken'

Facebook