To Panton-nyheder fra Verpan

To Panton-nyheder fra Verpan

Verner Pantons yndlingsbord Move produceres også i sort. Skamlen er fra SERIES 430. Foto: Verpan

af Kamma Krogh

Kamma Krogh er uddannet cand. mag i litteraturvidenskab og i virksomhedspraktik på designETC. Kamma har en forkærlighed for nordisk og arktisk litteratur, men har også hænderne i kunsthåndværk i butikken hos keramiker Inge Vincents.

Billedserie

Verpan lancerer to nyheder fra Pantons hånd, nemlig bordet Move fra 1972, der bliver relanceret i nye størrelser og materialer, og stolen SERIES 430, der nu produceres med hvidt stel. 

Move bliver beskrevet som Verner Pantons yndlingsbord, for det var det bord, han havde stående i sit værksted i Basel i Schweiz. Pantons lille værksted krævede, at bordet kunne fungere til forskellige formål og netop derfor fik bordet hjul. Når der kom kunder, blev bordet trukket ud midt i lokalet, så skitser og idéer kunne beundres fra alle vinkler.

Move er et multibord, der kan fungere både som arbejds- og spisebord. Verpan har med sin relancering forsynet bordet med nye, drejelige hjul, så det både står fast og kører sikkert, ligesom bordpladen er produceret i linoleum, så bordet holder sin farve og ikke bliver mærket af fingeraftryk.

Detaljefoto af Pantons yndlingsbord Move og spisebordsstolen Series 430. Foto: Verpan

Verpan spisebordsstol Series 430 kommer også i en ny version. Historien forlyder, at Verpan, efter en oprydning i Pantons arkiver, fandt en forholdsvis ukendt spisebordsstol, der aldrig tidligere havde været i produktion. Ifølge Pantons egne notater havde han forsøgt at skabe en stol til middagsbordet, der havde samme komfort som en lænestol – med støtte til kroppen og lænestolsassociationer qua den buede ryg. Stolen fik navnet SERIES 430.

Da tekstilfirmaet Kvadrat skulle have renoveret deres hovedsæde i Ebeltoft i 2017, modtog Verpan en forespørgsel på at producere SERIES 430 med hvidt stel. Ønsket var at skabe et lyst og visuelt udtryk kombineret med behovet for æstetik og siddekomfort. Forespørgslen blev til virkelighed, og Verpan valgte at betrække stolene med Kvadrats egne tekstiler, specifikt Vidar og Harald af Raf Simons og Hallingdal af Nanna Ditzel.

 

Kilde: Pressemeddelelse

Move fås både i hvid og sort. For flere detaljer og priser se Verpan

Del artiklen

'To Panton-nyheder fra Verpan'

Facebook