Carl Hansen & Søn åbner butik i Stockholm

Carl Hansen & Søn åbner butik i Stockholm

Trigueiros Architecture har stået for indretningen af den nye butik, og de har især arbejdet med at koble dagslys og en blød rumbelysning med masser af dekorativt lys, blandt andet ved at etablere store vinduespartier ud mod gadeniveau og seks unikke skylights, som kaster dagslys ind i lokalet. Pressefoto

af Stine Nørgaard Lykkebo

Skribent og tidligere redaktionssekretær for kunsten.nu.

Carl Hansen & Søn
Karlavägen 76
114 59 Stockholm

Man-fre 10-18
Lør 11-16

Under Stockholm Design Week meddelte danske Carl Hansen & Søn, at de etablerer butik og showroom i posh-kvarteret Östermalm. Den svenske hovedstad bliver således vært for virksomhedens tredje flagshipstore.

Carl Hansen & Søn kan i år ikke kun fejre 110 års fødselsdag, men også endnu en butiksåbning i udlandet, denne gang på Stockholm-adressen Karlavägen 76. De seneste år har virksomheden arbejdet målrettet med en international ekspansionsstrategi for at gøre sig og de danske møbelklassikere gældende i en lang række både europæiske, amerikanske og asiatiske byer.

Carl Hansen & Søn er verdens største producent af Wegner-møbler. Nu får blandt andet Shell-stolen nyt hjem i Carl Hansen & Søns nye flagshipstore i Stockholm. Pressefoto

Og det er gået hurtigt, når man tænker på, at den familieejede virksomhed – som nok er mest kendt for sin produktion af Hans Wegner, Arne Jacobsen, Mogens Koch, Kaare Klint, Børge Mogensen og Poul Kjærholms møbler – først i 2013, efter 105 år i hjemlige rammer på Fyn, åbnede sin første butik i Bredgade i København.

Efterfølgende er det blevet til showrooms i blandt andet London og New York og en butik i Japan. Og nu også Stockholm.

Adm. direktør Knud Erik Hansen, som er tredje generation i virksomheden, fortæller:

“Stockholm er en storby med fokus på eksponering af sublimt møbeldesign. Samtidig er svenskerne et designbevidst folk, som vi deler æstetiske værdier med. Det er derfor helt naturligt, at vi etablerer os i skandinavisk inspirerede rammer i denne smukke by i et land, som også har fine håndværksmæssige traditioner, og hvor man har blik for det enkle og funktionalistiske udtryk.”

Ole Wanschers daybed OW150 har fået nyt hjem i Carl Hansen & Søns nye flagshipstore i Stockholm. Pressefoto

Nordisk med nordisk på
Den nye flagshipstore er delt op i et butiksområde med interiør til privatboligen og et område målrettet professionelle; arkitekter, indretningsarkitekter og bygherrer eksempelvis.

Det er den svenske tegnestue Trigueiros Architecture, som har stået for indretningen af den 350 kvadratmeter store butik, og ifølge pressemeddelelsen har arkitekterne arbejdet med at skabe et nordisk udtryk med lyst træ, beton og marmor og med store vinduespartier, der tilfører butikken masser af dagslys. Nordiske møbler, nordisk by, nordisk butik.

 

Kilde: Carl Hansen & Søn

Carl Hansen & Søn blev grundlagt af Knud Erik Hansens bedstefar Carl Hansen i 1908. I 1940'erne startede virksomheden sit samarbejde med Hans J. Wegner, der blandt andet designede de berømte 7'er-stole specifikt til Carl Hansen & Søn i 1949.

I 2002 overtog Knud Erik Hansen ledelsen af virksomheden. Foruden møbler af de store danske klassiske designere, producerer Carl Hansen & Søn også møbler for nye designere som Strand & Hvass samt Thomas Bo Kastholm.

Del artiklen

'Carl Hansen & Søn åbner butik i Stockholm'

Facebook