EAT ME: Ny international udstilling på Trapholt

EAT ME: Ny international udstilling på Trapholt

EAT ME har bidrag af både danske og internationale kunstnere og designere. Her Bistro in Vitro af den hollandske kunstner Koert van Mensvoort. Foto: Koert van Mensvoort

af Redaktionen

Charlotte Jul, Stine Nørgaard Lykkebo og Susanne Hviid udgør tilsammen redaktionen på designETC, og denne artikel er blevet til i et samarbejde mellem vores forskellige kompetencer, blik og erfaring.

Billedserie

EAT ME
Trapholt
6000 Kolding
25 sep-21 maj 2018

Hvad betyder mad for os? Det er temaet for Trapholts nye satsning EAT ME; en international kunst- og designudstilling, der stiller skarpt på vores liv og verden med mad som omdrejningspunkt.

Mange kunstnere og designere kommenterer på og udfordrer i øjeblikket vores syn på os selv og samfundet gennem mad – alt fra personlig identitet og forbrug til klimakrise.

Uden titel af den tyske kunstner Thomas Rentmeister. Foto: Bernd Borchardt

”I vores samtid er mad nærmest blevet en supermetafor, som kan kommentere alverdens aspekter af livet. I 1600-tallet, så vi mad i borgerskabets stilleben-malerier, og i dag vises mad ofte i store og meget sanselige installationer. I udstillingen har vi kunst og design som beskæftiger sig med alt fra vores relationer til hinanden ved spisebordet til fødevareproduktionen og overforbrugets konsekvenser for miljøet.”

Det forklarer Trapholts direktør Karen Grøn, som har kurateret udstillingen i samarbejde med danske og udenlandske eksperter.

Cohesion af Jette Löwén. Foto: Jette Löwén

EAT ME på Trapholt er en udstilling for alle sanser med kunst og design af, om og med mad. Gennem maleri, foto, videoinstallation, design og skulptur kommenterer og udfordrer 60 nationale og internationale kunstnere og designere os med værker der berører temaer som identitet, samfund, natur, kultur, grænser, sanser og fremtid.

Meat af russeren Dimitri Tsykalov. Pressefoto

EAT ME handler om at se, smage, lytte, lugte og føle, og derfor er et stort sansebord en central del af udstillingen, hvor museumsgæster kan tage plads på 28 af de nyeste designerstole og få en guidet smagsoplevelse, hvor man kan spise med en gaffel på én meter og opleve, hvordan smag kan påvirkes af for eksempel lyd. Ifølge Karen Grøn skal sansebordet give en oplevelse af, hvordan design på alle niveauer påvirker vores smag:

”Når man laver en udstilling, hvor mad er omdrejningspunkt i kunst og design, må alle sanser nødvendigvis indgå. Derfor tilbydes udstillingens besøgende en særskilt oplevelse ved et sansebord, hvor alle sanser vækkes på overraskende og inspirerende vis.”

Kilde: Pressemeddelelse

Eat Me er støttet af A.P. Møller Fonden og Augustinus Fonden.
Trapholt.dk

Læs anmeldelsen på kunsten.nu

Del artiklen

'EAT ME: Ny international udstilling på Trapholt'

Facebook