Emdals sommer objekt butik

Emdals sommer objekt butik

Emdals kontemporære sommerbutik sælger udvalgt kunsthåndværk af mange forskellige faggrupper. Her et fad af kunstner Mona M. Schmidt, der også driver Underlandet - en kunstskole for børn. Pressefoto

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

Emdals sommer objekt butik
Ved Amagerbanen 25
15 jun-15 jul

Designer Signe Emdal har netop slået dørene op til sit tekstilstudie på Amager, som den næste måned skal danne rammen om et personligt, romantisk projekt: En lille komtemporær butik med særligt udvalgt kunsthåndværk.

Ved Amager Strandpark bliver der bygget nye huse med masser af glas. Det er lige i nærheden, Signe Emdal holder til; midt i en lille grøn oase i en fredet industribygning ved den gamle Amager bane. Og det er her, hun viser nye og gamle objekter – en skønsom kurateret blanding af vintage og kunsthåndværk: Keramik, bøger, glas, tekstiler, kimonoer, tæpper, tapeter og kunst.

Jacquardvævet slag af tekstilkunstner Signe Emdal. Pressefoto

Signe Emdal er tekstilkunstner og arbejder især med jacquard-teknikken, hvor man væver med mange farver for at kunne skabe større bindingsmønstre, som hun omsætter til tørklæde, tæpper og gobeliner. Alt det kan man møde i butikken sammen med andre kunstneres værker, for det er også en del af projektet; at samle andre kunstnere til et team og lade objekterne fungere side om side.

Flora – skåle af den svenske keramikkunstner Kristine Thenman. Pressefoto

Del artiklen

'Emdals sommer objekt butik'

Facebook