Fem nye udstillinger på Grønbechs Gård

Fem nye udstillinger på Grønbechs Gård

Keramiker Maja Frendrup har indsamlet småsten fra flere bornholmske strande og brugt dem i sine glasurer. Foto: Charlotte Jul

af Christina Bizzarro

Med kreative som akademiske kompetencer i rygsækken nyder designETC godt af Christina Bizzarros kompetente tilgang til det felt, hun selv er en del af som udøver, formidler og underviser.

Grønbechs Gård
Hasle
Bornholm
Til 26 juni

Grønbechs Gård viser et bredt udvalg af bornholmske kunsthåndværkere, og i weekenden åbnede museet hele fem udstillinger i huset, som kan opleves frem til sommer.

Museet, der har til huse i den gamle købmandslagerbygning i Hasle, udstiller de næste måneder kunsthåndværk med fokus på lokale materialer og arbejdsprocesser i husets syv udstillingsrum.

ACAB, Arts and Crafts, Bornholm, viser udpluk af deres arbejde på Grønbechs Gård. Her er det Sarah Oakman. Foto: Charlotte Jul

I udstillingen Brud viser Lotte Dalgaard og Liselotte Hornstrup værker af 100 år gammelt bornholmsk hør, der er fundet i en stor flyttekasse på Bornholm. Lotte Dalgaard, der er en erfaren væver, og Liselotte Hornstrup, der er nyuddannet modedesigner, har sammen skabt udstillingen mellem håndværket væv og fashion gennem innovative silhuetter og beklædningstekstiler. Udstillingen består af 10 værker, der hver især vises på en mannequin med en historie om ‘brud’; brudstykke, hvid brud, udbrud, afbrudt, granitbrud, sammenbrud, lovbrud, knoglebrud, nedbrud osv.

Udstillingen Brud tager udgangspunkt i 100 år gammelt hør fundet i en flyttekasse på Bornholm. Det er der kommet 10 unikke værker ud af. Foto: Charlotte Jul

På etagen nedenunder udstiller  Maja Frendrup keramik, der også tager udgangspunkt i lokale materialer. Spor fra Stranden tager afsæt i sand og sten fra bornholmske strande, der er brugt i glasuren på krukker, ligesom udstillingen viser materialeprøver med sand og småsten fra strandene ved Dueodde, Listed, Kobbe Å, Bådstad og Sandvig. Frendrup fortæller:

“Udgangspunktet i mit arbejde er materialet og eksperimenterne med de sanseoplevelser, jeg kan skabe i keramikkens overflade. Jeg udvikler glasurer og afprøver kontraster, strukturer og lag af forskellige lertyper.”

Maja Frendrup er medlem af Arts and Crafts Association Bornholm(ACAB), som er en sammenslutning af Bornholms kunsthåndværkere. Overvejer du at besøge øens mange små værksteder og butikker, kan du med fordel starte turen på Grønbechs Gård, hvor alle medlemmer præsenterer et værk i den store rum på anden sal. Her får du nemlig både overblik og fornemmelse for, hvilke stilarter de forskellige kunsthåndværkere bevæger sig indenfor. ACAB’s lille folder med fotos og skitser giver også et indblik i de ofte komplicerede arbejdsprocesser, der ligger til grund for hvert enkelt værk. Udstillingen er sat op af udstillingsarkitekt Bettina Køppe.

Materialeeksperimenter i ler er udgangspunktet for KADK’s 1. års studerende på udstillingen. Foto: Charlotte Jul

Arbejdsprocesser er også omdrejningspunktet for de studerende fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskoles, Glas – og Keramikafdeling på Bornholm, der fast udstiller deres projekter og produkter på Grønbechs Gård. I år vises materialeeksperimenter fra 1-års studerende.

I ‘det sorte rum’ udstiller Anne Marie Helger med kostumerne Råbe Rober af scenograf og designer Lars Andersen og Dina Mai Ma.

I museets nederste etage kan man opleve værker af Stig Rex, der – udover at være billedkunstner – også er ejer af Galleri R2 i Svaneke.

 

Kilde: Pressemedelelse + besøg på Grønbechs Gård

Del artiklen

'Fem nye udstillinger på Grønbechs Gård'

Facebook