Kunsthåndværkere modtager legater

Kunsthåndværkere modtager legater

Guldsmed Per Sax Møller er en af modtagerne af Ole Haslunds kunstnerlegat på 100.000 kr. Pressefoto

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

I denne uge tildeles 25 danske kunstnere, kunsthåndværkere og museumsfolk legater fra Ole Haslunds Kunstnerfond ved en uformel reception i København.

Blandt de femten modtagere af fondens hæderslegater på hver 100.000 kroner er keramiker Per Weiss, billedhugger Gerda Thune Andersen og sølvsmed Per Sax Møller, der udtaler:

“Det er meget motiverende og dejligt med et klap på skulderen. Og jeg er ekstra glad for at få legatet nu, da jeg ser det som en anerkendelse af det felt, jeg har arbejdet i på det seneste, hvor jeg er begyndt at lave skulpturer og bruge andre materialer som bronze og messing. Jeg bruger den samme teknik, som når jeg arbejder med sølvet, men jeg eksperimenterer samtidig med større formater.”

Keramiker Michael Jackson er blandt legatmodtagerne i år. Pressefoto

De ni rejselegater på hver 50.000 kroner går blandt andre til glaskunstner Karen Lise Krabbe og keramiker Mikael Jackson:

“Jeg blev vildt glad, det er fedt, når nogen ser én, man sidder jo lidt i sin egen verden. Nu skal det lige synke ned, men jeg har stor lyst til at rejse til enten Mexico eller Mellemøsten. For jeg er ret optaget af geometri, og det har de jo meget af i deres moskeer og kunst,” fortæller Mikael Jackson.

Herudover modtager udstillingsstedet Sydhavn Station et såkaldt opmuntringslegat. For 2017 uddeles i alt 25 legater med en samlet sum på to mio. kroner.

Kilde: Pressemeddelelse og interview

Ole Haslunds Kunstnerfond blev oprettet i 1941 af antikvitetshandler Ole Haslund (1877-1962). Fonden uddeler én gang årligt legater i fem kategorier – til billedhuggere, billedkunstnere, kunsthåndværkere, scenekunstnere og museumsfolk. Legaterne kan ikke søges og ydes som hæder.

Fondens bestyrelse består af direktør Ebbe Simonsen (formand), advokat Ole Damsbo, billedkunstner og maler Leonard Forslund, billedhugger Jytte Høy, forfatter og mag. art. Me Lund samt forskningsmedarbejder og mag. art. Stig Miss.

Del artiklen

'Kunsthåndværkere modtager legater'

Facebook