Måltidets rammer sprænges i ny udstilling

Måltidets rammer sprænges i ny udstilling

Christel Thures tre keramiske stel,Havet, Plante og Vildt, er inspireret af årstiderne og naturens ingredienser. Foto: Katrine Møbius

Things That Never Made It To The Table
Etage Projects
12. aug - 19. aug 2017

Hvorfor skal tallerkner være ens, og hvorfor har vinglas en stilk? Designer Christel Thure udforsker, hvordan vi dækker bord på den kommende udstilling hos Etage Projects.

Udstillingen Things That Never Made It To The Table, der åbner på galleri Etage Projects 12. august, gentænker bordets elementer og den indflydelse, de har på måden, vi oplever måltidet. Forskning fra University of Oxford peger nemlig på, at servicens farver, form og vægt eksempelvis har stor indflydelse på vores smagsoplevelse. Når vi spiser med en hvid ske, smager maden sødere end hvis vi indtager det samme med en sort ske, viser undersøgelsen.

Christel Thure er uddannet modedesigner, men mediet er underordnet, så længe resultatet peger fremad og er nyt. Foto: Katrine Møbius

Udgangspunktet for udstillingen var en undren over vores traditionelle rammer for måltidet. Hvorfor placeres gaflen, kniven og tallerknen altid i samme komposition? Christel Thure har udfordret konventionen og skabt en anderledes borddækning, hvor bordet prydes af tallerkner af forskellige lertyper, mundblæste glas og håndsmedede spiseredskaber.

De tre keramiske stel, der er udstillingens omdrejningspunkt hedder Havet, Plante og Vildt, og tager afsæt i de danske årstider og naturens ingredienser. Sammen med spiseredskaberne og glassene udgør keramikken et alternativ til den klassiske borddækning.

Kilde: Pressemeddelelse

Christel Thure (f. 1985) er uddannet modedesigner fra Designskolen Kolding (2009) og siden oplært hos de franske modehuse Chloé og Christian Dior Couture i Paris.

Del artiklen

'Måltidets rammer sprænges i ny udstilling'

Facebook