MiniTEX17: Væv, tryk og broderi i to formater

MiniTEX17: Væv, tryk og broderi i to formater

På den kommende udstilling MiniTEX17 viser Lene Helmer Nielsen broderi med flere lagfarvet hørtråd på hvidt papir og farvet tyld. Ornamental broderi ll. Foto: Charlotte Hjorth-Rohde

Billedserie

MiniTEX17
15 sep - 1 okt
Nikolai
Skolegade 2B,
Kolding

og

6 okt - 28 okt
Galleri Krebsen
Studiestræde 17A
København

Hvordan udtrykker en tekstilkunstner sig, når formatet er et benspænd? På udstillingen miniTEX17 udstilles over hundrede tekstile værker fra ind- og udland, der alle skal forholde sig til to formater.

Det er Dansk Tekstillaug, der sætter fokus på det tekstile håndværk i udstillingen miniTEX17. Kuratorerne bag er væver Anne Mette Larsen og stoftrykker Anne Fabricius Møller, der i samarbejde med bestyrelsen har udvalgt 12 tekstilkunstnere, der hver repræsenterer de tekstile teknikker som eksempelvis væv, tryk og broderi.

Tekstil kunstner Tina Ratzer bidrager med værk i pap og karton. Relieftvævning II. Foto: Tina Ratzer

De inviterede formgivere skal alle holde sig indenfor formatet 60×60 cm, som står i fin kontrast til de øvrige tekstilværker af 45 censurerede kunstnere. Her arbejdes der helt ned i det små, hvor værkerne ikke må være større end 15×27 cm.

MiniTEX-udstillingen er en tilbagevendende begivenhed, og der har også i år været en stor interesse for at deltage blandt både professionelle og amatørtekstilkunstnere. Således er det heller ikke kun væv, tryk og broderi, der er repræsenteret, men også strik, hvor strikkunstner Iben Høj bidrager  med to værker.

Strikdesigner Iben Høj deltager på udstillingen med to værker. Foto: Iben Høj

Publikum har mulighed for at opleve udstillingen i både Kolding, hvor den åbner den 15. september og i København, hvor den flyttes til den 6. oktober.

De inviterede tekstilkunstnere er: Lena Bidstrup, Henryka Zaramba, Tina Ratzer, Signe Lybeck, Hans Christian Rasmussen, Dorte Merete Lykke Jensen, Lotte Myrtue, Karen Havskov Jensen, Hanne Gaard Grønlund, Leise Dich Abrahamsen, Lene Helmer Nielsen og Birgitte Munk.

Herudover udstiller 45 censurede kunstnerv i formaterne 15x27x max15 cm

Dansktekstillaug.dk/minitex

Del artiklen

'MiniTEX17: Væv, tryk og broderi i to formater'

Facebook