Isabel Berglund

Isabel Berglund. Foto: Søren Rønholt

Født 1971
Uddannet med en kandidatgrad i Fashion Knitwear fra Saint Martins College of Fashion and Textile, London i 2000

Isabel Berglund er tekstilkunster med uddannelse i tekstil fra Kunstakademiets Designskole (1994-1997) og fra Central Saint Martins College of Fashion and Textile i London (1997-2000). Hun er fascineret af strik og er internationalt kendt for hendes storskala-strikkemonumenter. De kommer til live igennem en række workshops, hvor frivillige deltagere er med til at skabe værket. Isabel arbejder således både med antropologien, sociologien og interaktionskunsten som medspillere i hendes projekter og bruger dermed sin praksis til bl.a. at formidle sociale møder. Det gør at kunstnerens æstetik kombineres med deltagernes kunsthånd­værksmæssige strikkebidrag. 

Hun har siden 2000 arbejdet både kommercielt og kunstnerisk med strik, har modtaget adskillige anerkendelser og løbende udstillet nationalt og internationalt.

Berglund har modtaget adskillige legater fra bl.a. Statens Kunstfond og Nationalbankens jubilæumsfond. Hun har både udstillet i Europa, Asien, USA og på museer, gallerier og kunsthaller i Danmark. Udvalgt til MINDCRAFT18.

 

Del profilen

'Isabel Berglund'

Facebook