designETC modtager pris

designETC modtager pris

Charlotte Jul og Jan Falk Borup står bag designETC, der i går modtog Albertsen Fondens pris på Enigma - museum for post, tele & kommunikation. Foto: Malthe Jul Museth

af Redaktionen

Charlotte Jul, Stine Nørgaard Lykkebo og Susanne Hviid udgør tilsammen redaktionen på designETC, og denne artikel er blevet til i et samarbejde mellem vores forskellige kompetencer, blik og erfaring.

Prisoverrækkelse
ENIGMA
Museum for post, tele og kommunikation

18. maj  kl 17

Albertsen Fonden har peget på designETC og udstillingsplatformen danishdesign MAKERS som årets to prismodtagere. Prisen blev overrakt på ENIGMA, museet for post, tele og kommunikation torsdag aften.

Opkaldet kom en fredag eftermiddag, hvor de fleste er gået hjem fra arbejde, og derfor var det en ekstra overraskelse, da Peter Bysted, medlem af bestyrelsen, kunne berette, at designETC var den ene prismodtager af Albertsen Fondens pris.

I motiveringen fra fonden hedder det:

“Online magasinet designETC,  med Charlotte Jul  og Jan Falk Borup i spidsen, har fanget behovet for et samlet forum med høj kvalitet og kærlig kritik i beskrivelsen af grænselandet mellem kunsthåndværk, kunst og design.”

Det er vi utrolig stolte over efter så kort tid,” fortæller chefredaktør Charlotte Jul og understreger, at anerkendelsen betyder meget, fordi det er designETC’s ambition at højne standarden for kritisk formidling og skubbe til udøverne og til måden, vi taler om design og kunsthåndværk.

For hvis der ikke er nogen, der stiller faglige spørgsmålstegn ved tingene eller udfordrer et givent produkt, en praksis eller en udstilling, er det vores påstand, at feltets udvikling og selvforståelse stagnerer. Kritisk formidling er derfor vores kerne, vores vision og vores daglige arbejdsopgave.

Samtidig er vi jo passioneret optaget af design og kunsthåndværk med en ambition om at give feltet den respekt og opmærksomhed, som det fortjener – i en både nutidig og historisk forankring gennem de arbejdende hænder og de værker, de frembringer.

Jonas Edvard & Nikolaj Steenfatt: Volume Chair, 2017. Foto: JE & NS

Om prisens anden modtager hedder det endvidere i Albertsen Fondens motivering: “danishdesign MAKERS,  med de tre stiftere Thomas Albertsen , Antonio Scaffidi og Øivind Slaato, har formået at etablere en inspirerende udstillingsplatform, der har samlet og profileret en række unge designere i et udviklende, fagligt fællesskab.”

Læs iøvrigt vores Q&A med danishdesign MAKERS, som vi bragte på designETC i forbindelse med deres udstilling på Stockholm Furniture Fair, februar 2017.

 

Grosserer Vilhelm Albertsen og hustru Inger-Cecilie f. Kjersgaards Fond, i daglig tale Albertsen Fonden, har til formål at være til støtte, og ved prisuddelinger at belønne, kunsthåndværk, særligt bibliofile værker, samt tiltag, der kan medvirke til at udbrede kendskabet til kunsthåndværk.

 

Del artiklen

'designETC modtager pris'

Facebook