Statens Kunstfond poster flere penge i Japan-projekt

Statens Kunstfond poster flere penge i Japan-projekt

Hos Galleriet A. Petersen på Kløvermarksvej kan du allerede nu opleve samarbejdet mellem danske og japanske kunsthåndværkere. Udstillingen viser danske værker og eksempler på traditionelle japanske håndværk. Her er det japansk kunsthåndværk fra Wise Wise. Foto: A. Petersen

af Stine Nørgaard Lykkebo

Skribent og tidligere redaktionssekretær for kunsten.nu.

Flere danske kunsthåndværkere og designere end beregnet får mulighed for at samarbejde med japanske kolleger. Statens Kunstfond har netop vurderet, at et stort antal ansøgninger skal tilgodeses.

I hele 2017 har Statens Kunstfond og Kulturministeriet fokus på at skabe et tættere bånd mellem Danmark og Japan og få flere samarbejder op at stå mellem danske og japanske kunsthåndværkere og designere. Kultursatsningen er sat i værk i forbindelse med fejringen af 150-året for diplomatiske forbindelser mellem de to lande.

Som et led i kultursatsningen afsatte Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design en pulje til udvikling af partnerskaber og samarbejde mellem Japan og Danmark. Og på grund af et overvældende antal gode ansøgninger, har udvalget så besluttet helt ekstraordinært at afsætte flere midler til Japan-puljen.

Formand for Projektstøtteudvalget for Kunsthåndværk og Design, Astrid Krogh, udtaler:

”Et af de stærkeste værktøjer i arbejdet med at fremme dansk kunsthåndværk og design internationalt er mødet mellem kunsten og kunstnerne i alle afskygninger. Det møde vækker til gensidig inspiration og udveksling af viden og erfaringer. Når vi ser så mange gode ansøgninger, ville det være dumt ikke at udnytte det åbenlyse potentiale.”

Udvalget behandlede i alt 128 ansøgninger, hvoraf 57 ansøgninger er blevet imødekommet med et samlet beløb på i alt 2,4 millioner kroner. Midlerne er fundet ved at foretage omprioriteringer inden for udvalgets normale projektbevillingsbudget.

Kilde: Statens Kunstfond

Del artiklen

'Statens Kunstfond poster flere penge i Japan-projekt'

Facebook