Ditte Hammerstrøm er ny kurator for Mindcraft18

Ditte Hammerstrøm er ny kurator for Mindcraft18

Den anerkendte møbeldesigner Ditte Hammerstrøm er ny kurator for MINDCRAFT18. Foto: Mette Bersang

af Redaktionen

Charlotte Jul, Stine Nørgaard Lykkebo og Susanne Hviid udgør tilsammen redaktionen på designETC, og denne artikel er blevet til i et samarbejde mellem vores forskellige kompetencer, blik og erfaring.

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design har valgt den danske møbeldesigner Ditte Hammerstrøm som kurator og iscenesætter af næste års MINDCRAFT i Milano.

Hvert år fremvises noget af det stærkeste danske design og kunsthåndværk for den internationale designbranche under verdens førende design week i Milano. Det har den nyudnævnte, Ditte Hammerstrøm. nu et halv års tid til at forberede:

”Med udstillingen vil jeg gerne give plads til talentet og sætte fokus på fagets kernekompetencer i form af en række stedsspecifikke værker skabt med en helt særlig materialeforståelse og med en høj kunstnerisk og håndværksmæssig kvalitet. Værker af sanselig og overraskende karakter. Der bliver både handcraft og mindcraft.”

Ditte Hammerstrøm deltog på MINDCRAFT10 med Soft Structure. Pressefoto: Danish Crafts / jeppegudmundsen.com

Om udnævnelsen af Ditte Hammerstrøm siger formand for Statens Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design Astrid Krogh:

”Udvalget ser Ditte Hammerstrøm som en meget vedkommende, utraditionel og tidssvarende kurator. Hun er kendt for at udfordre de vedtagne normer i den danske møbeltradition. Med Ditte Hammerstrøms skarpe blik for de emotionelle og irrationelle kvaliteter ved design, er vi sikre på at kunne præsentere en konceptuelt stærk MINDCRAFT-udstilling næste år.”

Designeren Ditte Hammerstrøm har igennem mange år markeret sig både nationalt og internationalt med sine kompromisløse og poetiske møbeldesign, der bevæger sig i krydsfeltet mellem den frie og anvendte kunst og mellem skulptur og møbel. Ditte Hammerstrøm har selv været blandt de udvalgte udstillere på MINDCRAFT.

MINDCRAFT18 kan opleves under designugen i Milano fra den 16. – 22. april 2018. Designugen tiltrækker hvert år mere end 300.000 designinteresserede. MINDCRAFT18 hører under Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design og organiseres af Slots- og Kulturstyrelsen.

Del artiklen

'Ditte Hammerstrøm er ny kurator for Mindcraft18'

Facebook