F-stolen – en folkelig, moderne shaker

F-stolen – en folkelig, moderne shaker
af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

Billedserie

Shakerstolen er igennem tiden blevet produceret i utallige variationer og er elsket for sit enkle og ærlige design. De principper hylder Brdr. Krüger med deres nye F-stol, som er en revitaliseret udgave af den folkelige klassiker.

F-stolen er en moderne udgave af shakerstolen baseret på traditionelle håndværksmæssige dyder. Den er blevet til i et tæt samarbejde mellem den eksperimenterende møbeldesigner Rasmus Bækkel Fex og Jonas Krüger, som er kreativ direktør i Brdr. Krüger. I et fælles ønske om at udforske materialer og den arketypiske stol har de kombineret komfort med et geometrisk og minimalistisk design.

Samarbejdet mellem Rasmus Bækkel Fex og Jonas Krüger nytænker modernitet og tradition – som olieret eg eller farvet bøgetræ kombineret med et industrielt sæde af håndvævede polyestergjorde, der skaber et særlig geometrisk mønster afhængig af lyset. Ifølge Jonas Krüger er det netop Rasmus Bækkel Fex’ radikale designtilgang kombineret med Brdr. Krügers 130 års erfaring med snedkerfaget, der har gjort det muligt at balancere tradition og modernitet i F-stolen, hvor F’et refererer til stolens ’folkelige’ oprindelse, designerens efternavn ’Fex’ og en typografisk fortolkning af stolens profil.

Rasmus Bækkel Fex er konceptuel, prisbelønnet møbeldesigner og arbejder i grænselandet mellem kunst og design, form og funktion. I 2013 deltog han på MINDCRAFT i Milano – det årligt tilbagevendende udstillingskoncept, der repræsenterer det ypperste inden for dansk kunsthåndværk på den internationale designscene. På Milano-udstillingen deltog han med Relatives – et konceptuelt bud på netop shakerstolen, hvor grænsen mellem funktion, kunst og design er nedbrudt.

Kilde: Pressemeddelelse

F-stolen fås i to varianater. Vejl. pris 2.995 kr.
Brdr-kruger.com

Del artiklen

'F-stolen - en folkelig, moderne shaker'

Facebook