Fremtidens designere skal arbejde cirkulært

Fremtidens designere skal arbejde cirkulært

På udstillingen Cirkulær økonomi i arkitektur og design undersøger Johan Steenberg muligheden af at erstatte fourenende aircondition-anlæg med en plantebeklædt mur. Pressefoto

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

KADK vil klæde fremtidens designere bedre på til at arbejde med genanvendelse og recirkulering. En udstilling og en åben seminarrække med førende eksperter fra ind og udland sætter fokus på cirkulær økonomi i design.

Biomursten, isolering af plastik, genbrugsglas med æstetisk potentiale eller en stol med udskiftelige dele er nogle af de 14 bud på bæredygtige tiltag, der kan ses på KADK’s udstilling Cirkulær Økonomi i Arkitektur og Design. Udstillingen taler direkte ind i de globale udfordringer, Danmark og verden står overfor, og som kræver, at vi bliver bedre til at genanvende, recirkulere og udvikle nye bæredygtige materialer og teknologier.

Between the grains er lavet af Gabriele Jerosine, studerende ved Architecture and Extreme environment. I projektet undersøger Gabriele, hvordan man i Kina kan producere mursten af lokale materialer som et alternativ til beton af importeret sand. Pressefoto

Og det er en opgave KADK– Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, har taget på sig. Sidste år dedikerede skolerne på Holmen tre akademiske år til arbejdet med FN’s bæredygtighedsmål, og nu sættes der yderligere fokus på bæredygtighed og genanvendelse med en udstilling og en åben seminarrække om cirkulær økonomi.

Artefakt i genbrugsglas fra udstillingen Cirkulær økonomi i arkitektur og design på KADK. Pressefoto

”Nøglen til et opgør med ’forbrug og smid væk-kulturen’ ligger i vid udstrækning hos designere, der kan skabe nye og bæredygtige løsninger og produkter med en holdbarhed, der rækker ud over sidste salgsdato, fordi de er skabt af materialer, der kan recirkuleres og bruges på ny. Det er derfor helt vitalt, at fremtidens designere får kompetencerne til at arbejde målrettet i det cirkulære felt – designmæssigt og produktionsmæssigt, men også forretningsmæssigt ”, siger fagleder på Designskolen Mathilde Aggebo.

Udover udstillingen arrangerer KADK en seminarrække, der giver bud på, hvordan arkitektur og design kan bidrage til omstillingen. Blandt andet sætter man fokus på recirkulation af tekstiler i møbel- og interiørdesign, bæredygtige og nedbrydelige materialers forskellige potentialer og udviklingen af cirkulære forretningsmodeller.

Det kommende seminar afholdes 9. november med temaet Design med Naturen. Design for fællesskabet.

 

Kilde: Pressemeddelelse

Seminarerne er åbne for alle og afholdes på KADK på Holmen.

Læs mere om udstilling og seminarrækken på Kadk.dk

Del artiklen

'Fremtidens designere skal arbejde cirkulært'

Facebook