Guide til 3daysofdesign 2018: Internationalt udsyn

Guide til 3daysofdesign 2018: Internationalt udsyn

Under 3daysofdesign præsenterer Stelton en helt ny kollektion, designet af britiske Norman Foster. Pressefoto

af Redaktionen

Charlotte Jul, Stine Nørgaard Lykkebo og Susanne Hviid udgør tilsammen redaktionen på designETC, og denne artikel er blevet til i et samarbejde mellem vores forskellige kompetencer, blik og erfaring.

Billedserie

3daysofdesign
24-26 maj 2018

3daysofdesign løber af stablen fra den 24. til 26. maj. Her guider vi dig til en række af ugens events med et internationalt islæt. Måske de kan tilbyde relevante indsigter og kaste nye perspektiver på de danske indslag under festivalen.

Festivalens generelle åbningstider er 10-18 i hverdage, lørdag 10-14. Du kan også downloade festivalens app og sammensætte din egen rute, men husk at nogle events kræver tilmelding på forhånd, ligesom bus- og båd-shuttle kræver 3daysofdesign-pas, som du kan købe på billetlugen.dk.

Vi håber, vores anbefalinger er med til at give dig nogle unikke designdage.

Cassina + Vitra
Hvor: Hos Paustian, Kalkbrænderiløbskaj 2, København Ø

De italienske møbelproducenter Cassina og Viccarbe, schweiziske Vitra og danske Warm Nordic gæster Paustian under 3daysofdesign. I Nordhavn, hvor Paustian har til huse, kan du derfor se særudstillingen The original comes from Vitra med design talk ved kurator Pernille Stockmarr fra Designmuseum Denmark og en udstilling med Cassinas Art Director Patricia Urquiolas møbeldesign. Sidstnævnte giver desuden en design talk om fredagen.

Hos Paustian kan man opleve en pop up-udstilling blandt andet med spanske Patricia Urquiolas møbler. Her er det hendes sofa Floe Insel. Fredag kl. 17.15 giver hun desuden en design talk. Tilmelding er nødvendig. Pressefoto

Møller & Rothe
Hvor: Pavillion, Kgs. Have, Kronprinsessegade 3, København K

Møller & Rothe er normalt et showroom for innovative brands, udvalgt i tæt relation til arkitektur og rum, men under 3daysofdesign kan man besøge deres pop up-showroom i en af de små pavilloner ved Kgs. Have. Her præsenterer Møller & Rothe et udvalg af lamper fra det italienske brand Giopato & Coombes – der udmærket sig med deres materialevalg, brug af teknologi og fortolkning af håndværk, tradition og lys.

Italienske Giopato & Coombes lampe med guld og ædelstene i Milano 2017. Foto: Federico Villa

Stelton: Norman Foster
Hvor: Christianhavns Kanal 4, København K

Stelton har program under hele 3daysofdesign, men især torsdag skal du smutte forbi firmaets idylliske adresse på Christianshavn. Her lancerer Stelton nemlig en ny kollektion af selveste Lord Norman Foster, og torsdag kan du møde Steltons direktør Michael Ring, der præsenterer kollektionen og fortæller om Steltons samarbejder med internationale arkitekter og designere. Og når du alligevel er i bygningen, så stik hovedet ind i stuen, hvor møbelfirmaet Magnus Olesen holder til. De udstiller også i Moltkes Palæ.

Lord Norman Foster under udarbejdelse af sin nye kollektion for Stelton. Den kommer i butikkerne til juni. Pressefoto

En række ambassader i København bidrager til 3daysofdesigns program, og i år er hele otte repræsenteret. Ambassaderne er normalt ‘off the grid’, og derfor synes vi, at du skal slå et smut forbi. Vi har udvalgt en håndfuld her.

Den schweiziske ambassade
Hvor: Designmuseum Danmark, Bredgade 68-70, København K

Den schweiziske ambassade er som altid meget aktiv under 3daysofdesign, og i år er ambassaden teamet op med Designmuseum Danmark. I museets festsal kan man således opleve en udstilling med schweizisk spil- og interaktionsdesign, i biblioteket en kurateret udstilling med 100 bøger om landets design, og i eksklusive rammer i nabobygningen, Bredgade 70, kan du blive opdateret på det nyeste inden for schweizisk design.

I udstillingen i designmuseets festsal indgår også den Zürich-baserede taskeproducent FREITAG, der siden 1990’erne har været pioner inden for bæredygtighed og upcycling. Pressefoto

Den franske ambassade
Hvor: Det Thottske Palæ, Ny Østergade 3, København K

Frankrigs ambassade har til huse i en af Københavns fineste palæer i Frederiksstaden. Under 3daysofdesign kan du få sjælden adgang til de rigt dekorerede historiske saloner, og i ambassadens gårdhave præsenteres bæredygtige designs til have, terrasse og byrum fra de franske brands Fermob og Lafuma. Billet skal dog indløses på billetto.dk

Italienske Flos fejrer i år 100-året for den italienske lampedesigner Achille Castiglioni, hvis lamper – her den svævende Arco – har været banebrydende både i formsprog, og hvad angår belysningen af et rum. Foto: ©studio casali

Den italienske ambassade
Hvor: Fredericiagade 2, København K

Den italienske ambassade har de sidste par år markeret sig ved at invitere kulturen indenfor. Udstillinger, koncerter og artist-in-recidence afholdes i det over 250 år gamle palæ. Under 3daysofdesign er ambassaden værter for et projekt sammen med den velrenommerede italienske møbelproducent Poltrona Frau, danske 3Falke Møbler, den italienske lampevirksomhed FLOS og bilproducenten Ferrari. Wruuuummmm.

Den svenske ambassade
Hvor: Sankt Annæ Plads 15, København K

Den svenske ambassade slår roberne sammen med Form/Design Center fra Malmø under festivalen. Hver dag fra kl. 10 vises udstillingerne What’s your DNA? og SPOK Souvenir Collection – i førstnævnte ser nyskabende skånske formgivere nærmere på deres design-DNA, i sidstnævnte udstilles ti bud på aktuelt skånsk design eller ‘souvenirs’, foranlediget af SPOK – en innovativ platform, hvor skånske designere og producenter kan finde hinanden og etablere samarbejder. Producenten DUX, der er mest kendt for deres kvalitetssenge og madrasser, udstiller også nye produkter i en installation, der er iscenesat af den kendte svenske stylist Lotta Agaton.

Den islandske ambassade
Hvor: Illums Bolighus, Amagertorv 10, København K

Den islandske ambassade har indgået et samarbejde med Illums Bolighus, der lægger hus til en udstilling med et kurateret udvalg af nutidigt islandsk design. Designerne bag kan man møde til ferniseringen af ambassadens egen udstilling The Flag med ældre skitser til det islandske flag, der blev udarbejdet i forbindelse med Islands løsrivelse for 100 år siden. The Flag vises på ambassaden, Strandgade 89.

Del artiklen

'Guide til 3daysofdesign 2018: Internationalt udsyn'

Facebook