Guide til 3daysofdesign 2018: Miljø, proces, arkitektur

Guide til 3daysofdesign 2018: Miljø, proces, arkitektur

Snedker Studio – aka Pernille Snedker Hansen; her i et procesbillede med marmorering – er en del af udstillingen DAWN ved det forholdsvist nyetablerede kontorfællesskab Nomad Workspace på Nørrebro. Pressefoto

af Redaktionen

Charlotte Jul, Stine Nørgaard Lykkebo og Susanne Hviid udgør tilsammen redaktionen på designETC, og denne artikel er blevet til i et samarbejde mellem vores forskellige kompetencer, blik og erfaring.

Billedserie

I denne guide samler vi de events, der behandler nogle af designbranchens faglige spørgsmål og processer, og som derfor måske giver dig inspiration og nye vinkler på eksisterende udfordringer.

Festivalens generelle åbningstider er 10-18 i hverdage, lørdag 10-14. Du kan også downloade festivalens app og sammensætte din egen rute, men husk, at nogle events kræver tilmelding på forhånd, ligesom bus- og båd-shuttle kræver 3daysofdesign-pas, som du kan købe på billetlugen.

Vi håber, vores anbefalinger er med til at give dig nogle unikke dage under festivalen.

Engelbrechts: Urban Planning
Hvor: Skindergade 38, København K

Hos Engelbrechts i Skindergade kan du ikke bare opleve et unikt lokale et spytkast fra Strøget, du kan også blive klogere på byens rum og arkitektur, når Peter Bur fra Briq kigger forbi og fortæller om ’urban planning’ og stemninger i byens rum.

Kevin Hviid & Martin Kechayas udstiller hos Nomad Workspace med værket Cocoon. Pressefoto

DAWN X Nomad Workspace
Hvor: Blegdamsvej 6, København N

DAWN er en udstillingsplatform kurateret specielt til designfestivalen af stylist Natalia Sanchez, der også står bag indretningen af det nyåbnede kontorfællesskab Nomad Workspace på Skt. Hans Torv på Nørrebro. DAWN viser et håndplukket udvalg af værker og produkter af upcoming designere såvel som større brands, blandt andre Isabel Ahm, Snedker Studio, Made By Hand, Iittala, Troels Flensted, Martin Kechayas og Kevin Hviid.

Magnus Olesen
Hvor: Moltkes Palæ, Dronningens Tværgade 2, København K

Magnus Olesen udstiller i Moltkes Palæ sammen med en pæn håndfuld andre brands i et set up, der er skabt af designstudiet All the way to Paris. Derfor er det et sandt kinderæg af historisk vingesus, nutidigt møbeldesign og arkitektur, idet Per Møller, der er den tidligere ejer af Pakhus 48 på Kalkbrænderiløbskaj, lørdag kommer og fortæller om pakhusets særlige arkitektur.

Sofaen Onkel har Simon Legald designet med inspiration fra præ-50’ernes bombastiske polstrede sofaer. For at simplificere formsproget har han integreret rygpuderne i sofaens stel. Pressefoto

Normann Copenhagen: Simon Legald
Hvor: Østerbrogade 70, København Ø

“Ærlighed bør være objektets sande identitet.” Sådan siger designer Simon Legald, Normann Copenhagens in house-designer. Han er uddannet fra Det Danske Kunstakademi i 2012, og har designet en række produkter for Normann i store såvel som mindre skalaer. Under 3daysofdesign leder han dig igennem sin designproces, fra skitse til færdig møbelkollektion.

 

Materialer on display hos det nye Mater Earth Gallery. Pressefoto

Mater
Hvor: Glentevej 47, 2400 København NV

Bæredygtighed og ansvarlig produktion har siden 2006 været en inkarneret del af firmaets dna. Under festivalen kan du dels opleve Maters forholdsvis nye showroom og galleri Mater Earth Gallery i Nordvest, hvor de også har skabt udstillingen WASTELAND, der giver et indblik i bæredygtige og cirkulære produktionsstrømme.

Mads Nørgaard
Hvor: Amagertorv 13, København K

Alle tre vinduer ud mod Strøget får hver dag besøg af en håndværker, der giver forbigående publikum et indblik i, hvad og hvordan en stol, et tapet bliver håndmalet og meget mere. Under titlen Design Under Construction giver PP Møbler, File Under Pop, Brdr. Krüger mfl. en workshop performance som en levende vinduesinstallation.

 

Del artiklen

'Guide til 3daysofdesign 2018: Miljø, proces, arkitektur'

Facebook