HINT project viser keramiske eksperimenter

HINT project viser keramiske eksperimenter

Det smelter og krakelerer i Empati af Ane Fabricius Christiansen. Foto: Ole Akhøj

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

After Rain – Vibrant Matter from Geoanatomic Lab 

Til 1 jul 2017

PLADS artspace
Vestergade 62
8000 Aarhus C

Tir-fre 13-18
Lør 11-15

’Geo-anatomiske’ eksperimenter kalder Ane Fabricius Christiansen sit undersøgelsesfelt, der tager afsæt i geologien og anatomien. Ny soloudstilling i Århus udstiller hendes sanselige værker i ler, der balancerer mellem det genkendelige og uigenkendelige.

Keramiker Ane Fabricius Christiansen arbejder eksperimenterende med ler og glasur i en ’geo-anatomisk’ proces, hvor hun udfordrer – og udvisker – modsætningsforholdet mellem det anatomiske og det geologiske. Resultatet vises frem på udstillingen  After Rain – Vibrant Matter from Geoanatomic Lab i projektrummet PLADS artspace i Århus i hele juni måned.

Ane Fabricius Christiansens Memory from a rainy season. Foto: Khunkitti

Ane Fabricius Christiansen er optaget af at undersøge keramiske materialers iboende egenskaber, når hun skaber sine værker i en proces, der kan sammenlignes med en simulering af naturen i en form for kontrolleret geologi.

Memory af Ane Fabricius Christiansen. Foto: Ole Akhøj

For eksempel bruger hun det som en del af sit kunstneriske udtryk, at leret gerne vil revne i tørringen, eller smelte i keramikovnen, når det brændes ved en for høj temperatur.

Det er uortodokse arbejdsmetoder Ane Fabricius Christiansen tager i brug, når hun presser leret og glasurmaterialerne til det yderste, imens ‘fejl’ raffineres og integreres i processen. På den måde forfiner hun lerets iboende egenskaber i udtryk, der balancerer mellem det styrede og det tilfældige.

Ane Fabricius Christiansens er del af kunstnergruppen VERSUS, der er aktuel med udstillingen TALISMAN – MAGISKE OBJEKTER på CLAY Museum Danmark i Middelfart. Hun har også netop deltaget på Biennalen for Kunsthåndværk og Design med sit keramiske objekt: Memory’ from a Rainy Season.

Kilde: Pressemeddelelse

Artist Talk: DOKK1, den 20. juni kl. 16.30 – med Ninna Gøtzsche som moderator

HINT project – bestående af Sanne Ransby og Mariko Wada – sætter fokus på nutidig dansk og international materiale- og håndværksbaseret kunst via udstillinger, symposier, laboratorier, foredrag og artist talks, som ’popper op’ forskellige steder med Aarhus som geografisk udgangspunkt.

HINT project driver projektrummet PLADS artspace i samarbejde med fotogalleriet Galleri Grundstof.

Del artiklen

'HINT project viser keramiske eksperimenter'

Facebook