Juleudstilling hos Butik for Borddækning

Juleudstilling hos Butik for Borddækning

I Butik for Borddækning er der dækket op til jul med keramik fra bl.a Anne Bannick og Marianne Krumbach. Pressefoto

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

Juleudstilling
Butik for Borddækning
Til 23 dec

Årets juleudstilling er netop åbnet i Butik for Borddækning med keramisk formgiver Anne Bannicks japansk inspirerede porcelæn i front.

Borddækning er julens arne for mange æstetikere. Royal Copenhagens juleborde er en tradition igennem mange år og i kælderbutikken i det indre København, der tager navn efter denne disciplin, er julebordet netop pyntet til at inspirere publikum. Butik for Borddækning betoner i år Anne Bannicks keramik på julebordet i samspil med kreationer fra butikkens øvrige medlemmer. Anne Bannick er inspireret af mønstre og farver i den nordiske natur, men benytter en japansk teknik, som hun har tillært sig i forbindelse med flere ophold i Japan, hvor hun har arbejdet med keramik og keramiske processer.

Keramisk formgiver Anne Bannick udstiller japansk inspireret keramik hos Butik for Borddækning. Foto Geir Haukursson

Det er den traditionelle japanske ’Zougan’ teknik, som Anne Bannick er optaget af, hvor farvet ler er lagt ind i en anden lerfarve. På samme måde lægger hun indfarvede lermønstre ned i ufarvet ler, som gør keramikken delvis gennemsigtig efter brændingen.

Tallerkner af keramiker Marianne Krumbach er også på julebordet i butikken. Foto: Ole Akhøj

I butikken er der lige nu også et større udvalg af keramiker Marianne Krumbachs håndlavede og unikke tallerkner og skåle i mange farver, der er inspireret af blomster sammen med skåle, glas, stofservietter, kander, lysestager, kurve og julepynt skabt af butikkens øvrige faste medlemmer, der tæller Kirstine Kejser Jenbo, Pia Baastrup, Tora Urup, Anne Fabricius Møller, Katrine Kjeldsen Hansen, Ane-Katrine von Bülow og Metha Stuart Wallace.

Se iøvrigt deres lille borddækningsfilm her:

 

Kilde: Pressemeddelelse

Del artiklen

'Juleudstilling hos Butik for Borddækning'

Facebook