Som ringe i vand

Som ringe i vand

Glaskunster Annie Hjorth udstiller unikke fade under temaet naturens cirkularitet på Art Gallery PS i Århus. Pressefoto

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

Jord, ild, hav og is

Art Gallery PS, Århus

Til 26 aug

Jord, ild, hav og is. Naturens cirkularitet er udgangspunktet for glaskunstner Annie Hjorth, der udstiller kunstværket Circular Boardwalk og unikke fade hos Art Gallery PS i Århus hele sommeren.

”At gå i ring forbindes ofte med noget unyttigt, men med vores øgede globale bevidsthed, har cirkularitet fået en ny betydning og mening. Cirkularitet er det modsatte af bevidstløs vækst og rovdrift på klodens ressourcer.”

Sådan siger Annie Hjorth om sin inspiration til Cirkular boardwalk og de 50 cirkulære glasfade i røde, blå og hvide farver, som udstilles på Art Gallery PS i Mejlgade henover sommeren under temaet Elementerne jord, ild, hav og isCircular Boardwalk laves i 50 unikke nummerede og signerede eksemplarer.

Projektet er inspireret af havet og Den uendelige bro, som i 2015 var en del af den tre kilometer lange skulpturudstilling Sculpture by the Sea i Århus. Senere skal projektet indgå i en vandreudstilling om bæredygtighed og cirkularitet i forbindelse med Århus Kommunes Klimapartnerskaber.

Annie Hjorts glasskulptur – der er inspireret af is og hav – er også brugskunst. Her anrettet med tangsnacks. Pressefoto

Naturelementerne er også fortolket i Spis på et kunstværk – der er brugsfade eller ‘isflager’, udviklet sammen med en chefkok fra Aros Food Hall. Men i modsætning til nordpolens isflager er Annie Hjorths værkserie uforanderlige. En af isflagerne er monteret med en lomme og  har en fod af mange tusind år gammelt granit:

“Det er en måde at lade fortid og fremtid mødes,  når man serverer fx tangsnack i en lille holder inspireret af isflager,” fortæller Anne Hjorth.

Bæredygtighed er et gennemgående tema i glaskunstnerens produktion, således er hun lige nu i færd med at lægge sidste hånd på Crying Rainbows – et par opretstående regnbuer i 4 mm glas, der er endnu en kommentar til klodens tilstand og udstilles senere på året.

Del artiklen

'Som ringe i vand'

Facebook