Bogen Flux Luminous sætter lyset i spil

Bogen <i>Flux Luminous</i> sætter lyset i spil

Astrid Krogh: Polytics. Foto: Torben Eskerod

af Charlotte Jul

Charlotte Jul er cand.mag og chefredaktør på designETC. De sidste 17 år har hun formidlet området for design og kunsthåndværk kunstnerisk som kommercielt i tekster, artikler og via iværksætterportalen items.nu, som hun startede i 2001.

Tekstildesigner og kunstner Astrid Krogh har udgivet bogen Flux Luminous om sit arbejde i samarbejde med Strandberg Publishing. Ærindet er ifølge introduktionen at give fagfæller, andre kolleger og nysgerrige et indblik i Kroghs arbejde, inspirationskilder og anvise nye veje for et felt i hastig forandring.

Lyset er årsagen. Lyset er kilden, innovationspotentialet og det område, hvor tekstildesign – eller hele det kreative felt i virkeligheden – for alvor har en mission at forfølge. For hvor det tidligere var videnskabsmænd, der udelukkende beskæftigede sig med lysets kraft og sammensætning, bør kunstnere og formgivere for alvor gå ombord i lysets mangefacetterede potentiale, for nu at følge Bradley Quinns indledningsvise opfordring.

Astrid Krogh har allieret sig med fire internationale spidskompetencer på feltet, føromtalte Bradley Quinn, Emily Zilber, Jakob Schoof og Tine Byrckel, der sammen med Astrid Krogh spænder tråde igennem et felt i hastig forandring og gennem Astrid Kroghs virke og dokumentationen af det.

Bogen dokumenterer Astrid Kroghs imponerende ærinde som en af Danmarks markante udøvere på området og debatterer, nuancerer og åbner døren for et relevant fag og felt i fremtiden. Men så er vi selvfølgelig nødt til at se bort fra, at Astrid Krogh selv står bag udgivelsen, hvorfor bogen, uanset det noble motiv, kommer til at stå som et visitkort for kunstneren selv.

Flux Luminous
Strandberg Publishing
Udgivelse: 26. oktober 2016
Indbundet
349,95 kr.

Del artiklen

'Bogen Flux Luminous sætter lyset i spil'

Facebook