Bohemian Residence: Ny bog fra Gestalten

Bohemian Residence: Ny bog fra Gestalten

Lejlighed i Berlin, hvor det udanske clash af farver skaber noget nyt og uventet. Lejligheden er indrettet af Gisbert Pöppler. Foto: Wolfgang Stahr.

af Charlotte Jul

Charlotte Jul er cand.mag og chefredaktør på designETC. De sidste 17 år har hun formidlet området for design og kunsthåndværk kunstnerisk som kommercielt i tekster, artikler og via iværksætterportalen items.nu, som hun startede i 2001.

Billedserie

Gestalten Verlags nye udgivelse Bohemian Residence er en interiørbog med fuld internationalt overlæg og overlægger. Det er udansk, prangende, overlæsset, high end og vidunderligt.

Indretning er ikke bare det at indrette. Det er stemning, minder, funktionalitet og ikke mindst komfort.

Bohemian Residences er sprudlende og fuld af original tilgang til kunsten at indrette. Foto: Gestalten

Og som forordet i det tyske Gestalten Verlags nyudgivelse Bohemian Residence indledningsvist inkarnerer, så skaber man ikke et hjem ‘overnight’. Et hjem er personligt og tager tid at inkarnere. Det er ‘serious business’ og bogen er derfor fuld af professionelt indrettede hjem af nogle af verdens dygtigste interiør-designere – og sikkert også af nogle, der har klaret det helt selv.

Der er butikker, gallerier og samlere. Der er kendisser, rige og nørder. Der er lidt af det hele, på den farverige og inspirerende måde, langt fra skandinavisk konsensus og forkærlighed for de samme klassikere.

Dramatisk geometri i entreen hos den italienske illustrator Damiano Groppi. Foto: Helenio Barbella

Det skønne ved denne coffee-table book er mangfoldigheden, den globale ‘tour de chambre’-stemning og den udanske måde at gå til indretning på. Her tæller personlighed, dekadence og ‘curiosa’ langt højere end funktionalitet og rengøringsvenlige overflader.

Farvesymfoni og berusende pêle-mêle af kunst og objekter i Milano. Foto: Fabrizio Cicconi

Bohemian Residence viser hjem fra det meste af den designinteresserede verdens metropoler, London, Paris, Nice, Berlin, Køln, Milano og L.A. og New York, og vi kommer også forbi mindre portrætter af nogle af tidens store navne som Apparatus Studio i New York, Mint i London og Nilufar og Dimore Studios i Milano.

Men det, som er Bohemian Residences store styrke, er fokus på modet til orange vægge og turkise døre. Modet til dueblå højtluvede væg-til-væg tæpper. Modet til at hvile i guld, puder og objekter, der ikke kan bruges til andet end dekoration.

Modig farveleg i Beverly Hills huset <i>Wearstler</i>. Foto: Gestalten

Kunst og antikviteter er sammen med farver og mangfoldigheden i metropolerne det nav, som siderne folder sig ud omkring. Sider, som ikke ligner hinanden, men netop er forskellige i udtryk, stilart og inspiration.

Bohemian Rapsody, Metropolitan Apartments & Interior Design
Hard cover, 272 sider, € 40
Gestaltenverlag.com

Del artiklen

'Bohemian Residence: Ny bog fra Gestalten'

Facebook