Made by Hand – i hånd og ånd

Made by Hand  – i hånd og ånd

Håndlavede tasker fra skotske Trakke Bags fra bogen Made by Hand. Pressefoto

af Susanne Hviid

Susanne er cand. mag. i Fransk, Æstetik og Kultur og har bl.a. en fortid på DR. Nu er hun Sekretariatsleder i Kunsten Media Fonden, men er stadig tilknyttet designETC.

Billedserie

Hvad har en cykelbygger i Eindhoven, en violinbygger i London, en papirfremstiller i Tokushima og en skomager i East Sussex til fælles?

De er håndværkere. Ovenikøbet nogle af verdens bedste, som mestrer deres metier til perfektion. Det engelske forlag, Black Dog Publishing, har udgivet bogen Made by Hand, der hylder en bred skare af mennesker, der har gjort det til deres levevej at skabe produkter i høj kvalitet og i de bedste materialer.

Bogen portrætterer et bredt udsnit af håndværkere i mange forskellige genrer, som laver skræddersyede jakkesæt, ure, briller, og glas og meget mere. Alle er de del af den stigende interesse for håndgjorte produkter, der er et bæredygtigt alternativ – og en kontrast til homogeniteten og den masseproduktion af varer, vi er omgivet af.

En håndsyet sko koster tre gange så meget, men skoen holder til gengæld i mange år. Pressefoto

At mærke håndværkerens stolthed, sans for detaljer og de specielle teknikker, der knytter sig til et metier. At der insisteres på at håndhæve traditioner og øge vores materialebevidsthed; at gøre tingene ordentligt. Dét er bogens budskab!

 

Made by Hand
Ca. 150 kr
Black Dog Publishing

 

Del artiklen

'Made by Hand - i hånd og ånd'

Facebook