Karen Bennickes rumlige keramik på bog

Karen Bennickes rumlige keramik på bog

Violet Form, 2008. Foto: Ole Akhøj

af Stine Nørgaard Lykkebo

Skribent og tidligere redaktionssekretær for kunsten.nu.

”Rumlige visioner med mindelser om arkitektur”. Sådan beskriver Karen Bennicke selv sine keramiske værker, der for første gang er samlet og udkommet på bog i monografien Karen Bennicke – rumlig destabilisering.

Et halvt århundrede. Så længe har Karen Bennicke arbejdet med keramik. Et  langt og imponerende virke, som nu samles og præsenteres i bogform med fire forfattere bag: Lars Dybdahl, Anne-Louise Sommer, Alison Britton og Lisbeth Bonde.

Forside af Karen Bennicke – rumlig destabilisering, udgivet ved Strandberg Publishing. Pressefoto

Karen Bennicke, som før årsskiftet fik tildelt Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse, har gennem flere årtier arbejdet inden for den avantgardistiske keramik i Danmark, og i dag er hun internationalt kendt for sine produktioner af keramisk unika.

Bogen, som udkommer ved Strandberg Publishing, er den første af sin slags, der beskriver hele Bennickes virke – ikke kronologisk, men på tværs af emner, materialer og tid.

For eksempel bidrager Anne-Louise Sommer med en tekst om Bennickes arkitektoniske inspirationer, og Lars Dybdahl sætter hele Bennickes virke ind i en samtidskontekst.

Bogen er udkommet både på dansk og engelsk og er illustreret med en række fotografier, primært optaget af fotograf Dorte Krogh.

Kilde: Strandberg Publishing

Karen Bennicke – rumlig destabilisering
Strandberg Publishing
Af Lars Dybdahl, Lisbeth Bonde, Anne-Louise Sommer og Alison Britton
Udgivet 1. dec. 2016
Indbundet, 160 sider
349,95 kr.

Del artiklen

'Karen Bennickes rumlige keramik på bog'

Facebook