Karen Bennicke hos Banja hos Clausens

Karen Bennicke hos Banja hos Clausens

Karen Bennicke udstiller hos Banja Rathnov hos Clausens Kunsthandel under titlen Rumlig Destabilisering. Pressefoto

af Charlotte Jul

Charlotte Jul er cand.mag og chefredaktør på designETC. De sidste 17 år har hun formidlet området for design og kunsthåndværk kunstnerisk som kommercielt i tekster, artikler og via iværksætterportalen items.nu, som hun startede i 2001.

Rumlig Destabilisering
Karen Bennicke hos Banja Rathnov hos Clausens Kunsthandel
Kbh K
7 okt - 11 nov

Keramisk kunstner Karen Bennicke udstiller fra på fredag hos Banja Rathnov i de nye gamle lokaler hos Clausens Kunsthandel under titlen Rumlig Destabilisering. Udstillingen viser nye og tidligere værker og tegninger.

Karen Bennicke arbejder i et felt, hvor nyskabelse og rumlige visioner vejer mere end funktionalitet, og hun er ikke bange for at forsøge at skubbe lidt til den klassiske opfattelse af balancen og harmonien i værkerne, der gerne er kombineret med en farve.

Hun arbejder ofte serielt, og hele designprocessen afspejler, at hun fra tegning over modeller i karton til arbejdet med leret hele tiden er på vej. Hun gentager og viderebearbejder former og ideer, hvor de små og større skulpturelle arbejder er et vidnesbyrd om en intens nysgerrighed.

Forside af Karen Bennicke – rumlig destabilisering, udgivet ved Strandberg Publishing. Pressefoto

Fælles for Karen Bennickes værker er en dynamisk rumopfattelse, der udfordrer beskueren. På den aktuelle udstilling – Rumlig Destabilisering – der bærer samme titel som den store monografi om hende fra 2016, viser hun værker fra serien Urban Complex.

Bennicke har tidligere udstillet dele af serien, men i den nye udstilling hos Banja Rathnov får vi de sidste tre værker med – sammen med en række tegninger over samme tema. Udgangspunktet er Paris. Eller nærmere et kort over Paris arrondisementer som Karen Bennicke har transformeret til ukendelighed. Det flade kort er blevet til rumlige skulpturer, og aftegningerne af Paris gader er blevet til skarpe buk og kanter, der giver skulpturerne deres helt egen logik.

Kilde: Pressemeddelelse

Del artiklen

'Karen Bennicke hos Banja hos Clausens'

Facebook